Adıyaman Uluçay Halı Yıkama Fabrikası 444 11 73
Ana Sayfa > Halı Yıkamanın Püf Noktaları

Halı Yıkamanın Püf Noktaları

02 Mayıs 2020 Cumartesi
3144

Değerli Adıyaman Halı Yıkama Müşterilerimiz;
 
Bu yazımızda sizlere firmamıza teslim etmiş olduğunuz halılar yıkanırken, nasıl yıkanıyor ve nelere dikkat ediliyor, halılarınız hangi aşamalardan geçerek temiz ve pak hale geliyor bunları anlatmaya çalışacağız.
 
Hem halı yıkamanın püf noktaları neler acaba diye soran veya merak eden müşterilerimize bilgi verme açısından hem de bu sektöre yeni adım atmış meslektaşlarımıza kaliteli hizmet vizyonu ile çıktıkları bu yolda nacizane yol gösterme, aydınlatma anlamında bir şeyler yazmaya çalışacağız. Sürç-ü lisanımız affola.
 
Halılarınızı yıkatmaya karar verdiğinizde ve bizi aradığınızda kapınıza gelen ücretsiz servis personelimiz halılarınızı teslim alıp tesisimize getiriyorlar. Tesisimize gelen halılar öncelikle etiketleme ve sınıflandırma işlemlerine tabi tutuluyor. Halıların türüne göre yıkama prosesi ve süresi uygulanacağı için halının türüne göre ayrılması önem arzetmektedir. Ayrıca leke ve kir durumuna göre uygulanacak temizlik ürününü ve yıkama şekli fark ediyor. Sınıflandırma ve halıların durumu belirlendikten sonra yıkama sırasına alınan halılar yıkama öncesi toz alma ve çırpma işleminden geçiyorlar. Toz alma işlemi halıların iyi şekilde temizlenmesi için en önemli adımlardan biri olup kesinlikle atlanmaması gereken bir adım olarak karşımıza çıkıyor.
 
Tozlardan arındırılan halılar yıkama için tam otomatik bilgisayar destekli halı yıkama makinamıza alınıyor. Burada hem fırçalama hem de durulama işlemi yapılan halılar için leke ve kir durumuna göre farklı solventler ve yıkama prosesi uygulanıyor. Fırçalama işlemi makinada var olan sert fırçalar ile güçlü şekilde uygulanıyor. Halılarını evde yıkayan vatandaşlarımızın kendi kol gücü ile uygulayamayacakları bu fırçalama halının dip noktasına kadar temizlenmesini sağlıyor. Fırçalama sonrası tazyikli su ile yine makina vasıtası ile gelberi işlemi dediğimiz durulama işlemi yapılıyor. Yine evinizde halı yıkarken halıyı köpükleyip fırçaladıktan sonra çekpas ile yaptığınız işlemin makina tarafından yapılan haline gelberi işlemi denilmektedir. Uygun oranda kullanılan halı şampuanı ile halılar hem bakterilerden arındırılıyor hem de halı yüzeyine gözle görülür bir parlaklık kazandırılıyor. Halı hav arası denilen dip noktalara kadar bir temizlik sağlandıktan sonra halılar bir sonraki aşama olan sıkma aşamasına alınıyor. Sıkma ve daha sonraki adımlara geçmeden önce burada bir iki noktaya temas etmek gerekir. Birincisi bazı halıları hızlı yıkayıp çabuk kurumaya almak gerekir el dokuma ya da yün halılar bu gurupta olup eğer uzun süreli ıslak kalırsa renkler birbirine karışacağı için sıkıntı olacaktır. Ancak bu durumda dahi merak etmeyin çünkü piyasada renk düzenleyici kimyasallar yardımı ile rengi karışmış halının renkleri tekrar düzenlenebilmektedir.
 
Sıkma işlemine alınan halılar endüstriyel sıkma makinalarında yüksek devirde sıkıldıktan sonra makinadan alınır ve kuruma işlemi için askıya götürülür. Kuruma aşamasında dikkat edilmesi gereken durum halıları mümkün mertebe güneş ışığına direk maruz bırakmamak ve tozsuz ortamda kurutmaktır. Çünkü özellikle yazlık halılar güneşte kurutulursa çabuk eskir ve ömrü kısalır. Ayrıca tozlu ortamda kurutulan halılar kuruma esnasında toza maruz kalacağı için yıkama sonrası tekrar kirlenmesi kaçınılmaz olacaktır. Evde halı yıkayan vatandaşlarımızın genelde balkona veya bahçeye asıp kuruttuğu halılarda tam bir temizlik olmaması bundan kaynaklanmaktadır.
 
Kuruma sonrası halı büyük masaya alınıp en az iki personel tarafından titizlikle kalite ve leke kontrolünden geçirilir. Çıkmamış lekeler ya da herhangi bir nedenden dolayı tam olarak temizlenmemiş halılar için gerek lokal gerekse yeniden yıkama prosesi uygulanır. Bu aşamada en önemli husus tam temizlenmemiş bir halı müşteriye asla teslim edilmez.
 
Kalite kontrolünden tam puan alan halılar cilde zarar vermeyen parfümler ile parfümlenip ardından paketlenir. Paketlenen halılar evinize teslim edilir. Evinize gelen halılar eğer naylon poşet kılıf içerisinde gelmişse o haliyle bırakmamanız ve muhakkak naylon içerisinden çıkarmanız tavsiye edilir. Çünkü uzun süre hava almadan bekleyen halılarda kötü koku oluşması mümkündür. Eğer halıları hemen sermeyip bekletecekseniz paketlerinden çıkarıp öyle bekletmenizi ya da varsa kumaş kılıfları o kılıflar içine koyup bekletmenizi öneririz.
 
Bu yazımızda sizlere halı yıkamanın püf noktalarını anlatmaya çalıştık. Adıyaman Halı Yıkama olarak her daim size daha iyi hizmet vermek için gayret ediyoruz. Bir sonraki yazımızda görüşünce dek sağlıklı ve mutlu günler diliyoruz.
 
Adıyaman Uluçay Halı Yıkama Ekibi
 

Sosyal Medyada Biz

Facebook Sayfamız

İlimizde Hava Durumu

ADIYAMAN